Če kupite nezrele banane, morate včasih čakati več dni, da so primerne za uživanje. Obstaja pa način, kako zorenje pospešiti v nekaj minutah.
Oglaševanje
Banane na trgovskih policah so pogosto nekoliko zelene. To je zato, ker jih oberejo še pred polno zrelostjo, da bi jim podaljšali rok trajanja.
Da bi dozorele, morate včasih čakati tudi več dni.
Po drugi strani pa zrele banane hitro začnejo gniti.
Oglaševanje
Na srečo obstaja način, kako banane hitro dozorijo – in to le v nekaj minutah, piše portal N1 Hrvaška.
Na YouTubovem kanalu Problem Solved Show je objavljen video, ki pojasnjuje, kako to dosežemo.
"Če nujno potrebujete zrelo banano, uporabite pečico. Pečico segrejte na 150 stopinj Celzija, banano položite na rešetko in počakajte pet do deset minut," pravi uporabnik.
Oglaševanje
Bananina lupina mora postati temno rjava.
V pečici se zaradi toplote začnejo karamelizirati sladkorji v banani, zaradi česar je sadež še slajši.
"Preden jo pojeste, počakajte nekaj minut, da se ohladi. "To je boljše, kot da jo več dni pustite na kuhinjskem pultu," še pravi avtor.
V videu ponuja še nekaj nasvetov za ravnanje z bananami. Recimo tega, da z zavijanjem vrha šopa banan v plastično folijo upočasnite zorenje.
Oglaševanje
Prav tako, pravi, lahko banane uporabite kot nadomestek za jajca pri peki. Pri peki brownijev, mafinov in drugih kolačkov ali piškotov lahko ena banana nadomesti eno jajce.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje
Oglaševanje
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje
Oglaševanje